Stress management: Staňte se přáteli svého stresu

Zveme vás na další setkání, tentokrát na téma "Stres management: Staňte se přáteli svého stresu", které proběhne v úterý, 29. ledna 2019 od 9:00 do 12:30 hodin v prostorách Centra informačních a poradenských služeb ČVUT, Bechyňova 3, Praha 6.

Málokdo z nás má stres rád. Přesto je běžnou součástí našeho pracovního i osobního života. Namísto bezvýsledného boje svůj stres raději blíže poznejte. Naučte se jej využít tam, kde vám sděluje něco důležitého. Eliminujte jej v situacích, kdy vám škodí. Uvidíte, že vás pak nechá v klidu.

Kurz zahájíme inspirací ze tří pracovišť, na kterých se management aktivně snaží snížit rizika stresu, a daří se to. Pozornost poté obrátíme k sobě, abychom zjistili, jaké jsou hlavní zdroje našeho stresu. Ujasníme si, které z našich návyků stres posilují a jak se jich zbavit. Krátce se zastavíme u jeho projevů a fyziologie. Naučíme se jak stresu předcházet a jak jej zvládnout v situacích, kdy je nevyhnutelný. Předvedeme si pár jednoduchých technik na uvolnění napětí, které lze praktikovat kdekoli. V závěru nahlédneme do příčin syndromu vyhoření a jejich prevence. Pokud nám zbyde čas, zamyslíme se nad tím, co nás dělá šťastnými.

I. Blok

• Tři příběhy o stresu v praxi
  • Příčiny a dopady stresu na člověk

II. Blok

• Co náš stres posiluje a kdy je oslaben

III. Blok

• Jak budovat odolnost
  • Tipy ze světa relaxace
  • Jak předejít stresovým situacím a jak jimi procházet bez pošramocení
  • Syndrom vyhoření a jeho příčin

Lektorka Ivana Šindlerová je také koučka a poradkyně. Z manažerské role se v roce 2016 přesunula do konzultační činnosti. Je absolventkou výcviku v rogersovské psychoterapii v PCA Institutu v Praze a kurzu narativního koučinku v Kodani. Je držitelkou certifikátu švýcarského kariérového modelu CH-Q v oblasti mapování kompetencí a plánování profesní kariéry a hodnotitelkou assessment center.

© 2008-2018 Asociace vysokoškolských poradců, z. s.