Monitoring duševního zdraví vysokoškoláků

25.09.2023 15:05

Asociace vysokoškolských poradců (AVŠP) zprostředkovala pro naše domovské vysoké školy možnost zapojit se do celorepublikového monitoringu duševního zdraví dětí, mládeže a mladých dospělých, který probíhá jako jeden z mnoha projektů Národního ústavu duševního zdraví (NÚDZ). Monitoring proběhnul již na základních školách, v přípravě je sběr dat na středních a vysokých školách.

Sběr dat bude probíhat v první půlce listopadu dotazníkovou formou. Vysoké školy jsme oslovili ke spolupráci prostřednictvím kontaktů z adresáře poradenských pracovišť na VŠ. Odkaz na on-line dotazník bude distribuovat každá škola na své studující samostatně. Součástí dotazníku a doprovodného textu budou i odkazy na pracoviště, na které se mohou studující v případě zhoršení duševního zdraví obrátit včetně adresáře VŠ poraden.

NÚDZ následně vyhodnotí výsledky a dá je jednotlivým školám a AVŠP k dispozici. K výsledkům AVŠP uspořádá 28. listopadu 2023 v Praze Meziuniverzitní setkání k duševnímu zdraví vysokoškoláků, kde budeme pracovat s výstupy z monitoringu a také s návrhy na opatření, která na podporu duševního zdraví vysokoškoláků můžeme udělat i za podpory ze strany NÚDZ.

 

Kontakt: Mgr. Barbora Čalkovská, barbora.calkovska@cvut.cz

 

Zpět

Aktuality

1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Kontakt

Asociace vysokoškolských poradců, z.s.
Středisko ELSA ČVUT
Bechyňova 3, 166 36 Praha 6

© 2008-2022 Asociace vysokoškolských poradců, z. s.